Wednesday, October 3, 2012

Kecil-Kecil Dah Samseng


Kecil-kecil dah samseng

Berita hari ni memang extra pedas betul la, apabila budak sekolah baru jer berusia 9 tahun dah pandai nak buli dan ugut2 bunuh pulak, hebat betul la dah nak jadi samseng, agaknya cita2 mereka ni nak jadi samseng kot, macam castello.


PETALING JAYA: Baru berusia sembilan tahun, tapi lima murid tahun tiga sebuah sekolah di sini sudah berani berlagak samseng apabila membelit leher seorang rakan sekelas mereka dengan tali pinggang selain memukul mangsa dengan kasut dan pembaris besi, kelmarin.

Malah, lima samseng cilik terbabit turut mengugut untuk membunuh serta mencampak rakan mereka itu ke dalam hutan dan mereka berbuat demikian hanya kerana tidak menyukai mangsa.

Sumber polis berkata, kejadian itu berlaku jam 1.30 tengah hari di sekolah berkenaan dan kelima-lima murid terbabit terlebih dulu mengepung mangsa sekelas mereka ketika berada dalam bilik darjah.

sumber:mymetro

8 comments:

  1. Baik x pyh hidup jew budak2 mcm nie. Serius saya dh pnh face to face dgn budak mcm nie. dye owg bwt sya menyampah giler. Law x de undang2 mmg sya x kerat2 dh bdn bdk2 mcm nie. (mode marah nie.. huhu)

    ReplyDelete
  2. Takutnya budak-budak sekarang dah makin advance.

    ReplyDelete
  3. ya Allah, bdak2 skrg mkin ganas.. bnyk faktor dorg jd mcm tu

    ReplyDelete
  4. isk..isk.. cam nak sekeh2 jerk.. x pdn ngan kecik

    ReplyDelete
  5. Banyak sangat tengok movie nie. Mak bapak kene tanggungjawab dalam hal nie.

    ReplyDelete
  6. Ya allah, budak-budak sekarang nie apa nak jadi? kecil-kecil dah macam tu

    ReplyDelete

Terima Kasih semua yang sudi bertandang di sini. Saya hargai komen anda, datang dan komen yer.

Salam Sayang semua.

Rasulullah S.A.W berkata....

Rasulullah SAW kata... 1.minum madu setiap hari utk kekal sihat dan penawar penyakit ( 1 sudu besar dgn 1 gelas air suam) Kita g minum ...