Friday, March 1, 2013

SUARA HEBAT DARI LANGIT BIRUSebentar tadi ketika sedang pulun memulun bekerja, kedengaran suara yang amat kuat datang dari langit biru kehitaman, menandakan hujan bakalan turun..Indahnya dan hebatnya lantunan suaramu wahai guruh kilat..

Tidakkah aku dan kamu semua hairan akan suara yang menggegarkan dan menggerunkan itu. Sungguh bila ku pikir-pikir seakan gerun dan kerdilnya diri ini di sisimu Ya Allah. Hebat dan lantas sungguh pantulan suara itu, tetapi aku yakin kita semua seakan membiarkan suara itu berlalu tanpa memikirkan dari mana datangnya suara yg gerun itu dan kenapa suara tersebut mengeluarkan bunyi2 an.

Apalah yg akal ku tak seberapa ini untuk memikirkan keadaan itu. Namun di hati kecil ini seakan terpikir2 akan suara2 tersebut. Sekarang hujan turun membasahi bumi dengan cecair yang kita sendiri pun tak dapat memikirkan keajaiban tersebut yg mana dinamakan hujan.

Terima kasih ALLAH kerana kesejukan ini..Hanya Kau yg mengerti segalanya...

1 comment:

Terima Kasih semua yang sudi bertandang di sini. Saya hargai komen anda, datang dan komen yer.

Salam Sayang semua.

Resepi Miang Kham

Bahan-Bahan : Daun Kaduk Kacang Kelapa Halia Limau nipis/kasturi Bawang besar Cili padi Udang kering Kelapa : isi kelapa dihir...