Thursday, April 4, 2013

Berhati-hati dengan Jenayah Masa kini di Malaysia!
Berhati-hati dengan Jenayah Masa kini di Malaysia!

Sila share kan sebanyak mungkin untuk kebaikan bersama.

Ini telah dihantar asalnya oleh seorang anggota polis Malaysia pada FB.

Berkongsilah dengan semua orang yang anda tahu, terutamanya isteri, adik-beradik anda, anak-anak perempuan, nieces, ibu, kawan-kawan perempuan dan rakan-rakan.

Di stesen minyak, akan seorang lelaki datang dan memperkenalkan diri beliau sebagai pelukis kepada wanita untuk menawarkan perkhidmatan mengisi petrol ke dalam kereta wanita itu dan meninggalkan kad perniagaan( contact card) . Beliau tidak berkata apa-apa tetapi menerima kad beliau kerana kebaikan lelaki itu dan terus masuk ke dalam kereta. Lelaki itu kemudian masuk kedalam kereta yang dipandu oleh orang lain.

Apabila wanita meninggalkan stesen perkhidmatan, dia melihat lelaki tersebut keluar dari stesen itu stesen pada masa yang sama. Hampir serta-merta, dia mula berasa pening dan tidak dapat manarik nafas dengan sempurna . Dia cuba untuk membuka tingkap dan menyedari bahawa bau adalah pada tangannya; tangan yang sama digunakan menerima kad dari orang di stesen minyak semasa menerima perkhidmatan dari lelaki tadi 

Beliau kemudian melihat lelaki tersebut mengekori dibelakangnya dan dia merasakan dia perlu untuk melakukan sesuatu yang pada ketika itu. Dia memandu ke jalan masuk rumah org yang yang pertama di temui dan mula membunyikan hon dia berulang kali untuk meminta bantuan.

Lelaki tersebut terus memandu pergi tetapi wanita masih berasa agak teruk kerana selama beberapa minit barulah dia akhirnya boleh menarik nafas beliau.

Rupa-rupanya, ada bahan pada kad yang boleh membahayakan sistem pernafasan manusia.

Dadah ini dipanggil 'BURUNDANGA'. Dan ia digunakan oleh orang-orang yang ingin melumpuhkan mangsa dalam usaha untuk mencuri daripada atau mengambil kesempatan daripada mereka. 

Dadah ini adalah empat kali lebih berbahaya daripada dadah rogol dan dipindahkan dari kad atau kertas kepada manusia dgn mudah .. Jadi sila menjaga dan pastikan anda tidak menerima kad daripada seseorang apabila anda bersendirian atau di jalan-jalan.

Ini terpakai kepada orang-orang yang datang menjaja di rumah dan memberikan anda kad kontak apabila mereka menawarkan perkhidmatan mereka.

6 comments:

 1. semalam tgk kt fb jugak pasal ni...
  eiii jahatnya org zaman skrg ni kan...
  Minta djauhkan dari kite semua..

  ReplyDelete
 2. Macam2 cara nak rosakkan hidup orang lain....
  Minta semua berhati2...

  ReplyDelete
 3. Wow..macam-macam bahaya yang menunggu kita kat luar sana..ramai yang dah out of control

  ReplyDelete

Terima Kasih semua yang sudi bertandang di sini. Saya hargai komen anda, datang dan komen yer.

Salam Sayang semua.

Resepi Miang Kham

Bahan-Bahan : Daun Kaduk Kacang Kelapa Halia Limau nipis/kasturi Bawang besar Cili padi Udang kering Kelapa : isi kelapa dihir...