Google+ Followers

AWAS TAKTIK KOTOR PENJENAYAH


PERINGATAN BERSAMA...SILA AMBIL PERHATIAN :


AWAS TAKTIK KOTOR PENJENAYAH

Saya ingin mendedahkan satu tektik kotor penjenayah yang mengambil kesempatan memperdaya gadis-gadis terutama pelajar sekolah dan juga lelaki.

Jangan mudah mengambil minuman atau makanan daripada sesiapa samada yang dikenali ,lebih-lebih lagi yang tidak dikenali.Gambar tersebut menunjukkan cara air kotak disuntik dengan bahan penghayal dan digam(seal) semula supaya kelihatan seperti asal sebelum diberi kepada pemangsa. Sebarkan..

tak rugi pun kalau di "share" jika ini dapat membantu menyelamatkan diri, keluarga, rakan-rakan atau sesiapa sahaja supaya tidak menjadi mangsa kepada penjenayah-penjenayah yg cuba membuat perkara yang tidak baik ini...


8 comments:

  1. macam2 cara diaorang buat yea..pandai betul..huhu.

    ReplyDelete
  2. Orang jahat makin pandai, orang biasa pun kena ambil selangkah kehadapan

    ReplyDelete
  3. mak ai..macam-macam sekarang..bahaya..

    ReplyDelete
  4. orang jhat ni otaknya memang geliga..tak abis2x nak naknyo orang je keerjanya huhu

    ReplyDelete
  5. dh pernah baca tentang ni...moga semuanya berhati2

    ReplyDelete
  6. Ohh.. Hari tu nampak di facebook.. Banyak nya cara penjenayah ni... Harus lebih hati-hati

    ReplyDelete

Terima Kasih semua yang sudi bertandang di sini. Saya hargai komen anda, datang dan komen yer.

Salam Sayang semua.